Over Special Social Connect

Special Social Connect is een initiatief van Stichting Special Social Club.De Special Social Club verrijkt het sociale leven van mensen met een beperking middels het organiseren van uitgaan feesten, festivals, culturele evenementen, online evenementen en sportactiviteiten. Deze activiteiten maken we zichtbaar op ons online platform Special Social Connect.

Missie

“Onze missie is om huidige drempels voor mensen met een beperking te verlagen, zodat ook zij volwaardig deel kunnen uitmaken van onze maatschappij en in aanraking komen met cultuur, werk, de liefde, vrienden, sporten en uitgaan.”

De activiteiten op Connect zijn voornamelijk de evenementen georganiseerd door De Special Social Club en haar partners. Deze evenementen worden momenteel georganiseerd in regio Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Het doel van Connect is om alle toegankelijke evenementen in Nederland in kaart te brengen zodat deze makkelijk vindbaar zijn.


Veelgestelde vragen

Wil je meer informatie over Special Social Connect en stichting Special Social Club? Lees dan de veelgestelde vragen hieronder. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan  contact  met ons op.

Informatie over special social connect

Connect is een platform voor iedereen die opzoek is naar toegankelijke evenementen. Hierbij richten wij ons op mensen met een beperking, zowel fysiek als verstandelijk. Connect zorgt ervoor dat toegankelijke evenementen beter zichtbaar zijn zodat iedereen in aanraking kan komen met cultuur, sporten en uitgaan.
Iedereen heeft het recht om dingen te doen waar je blij van wordt, energie van krijgt of waar je samen kunt zijn met anderen. Het aanbod aan sociale activiteiten voor mensen met een beperking groeit, maar deze zijn niet altijd goed zichtbaar. Om deze reden is Connect ontstaan: Een activiteitenagenda met als hoofddoel vraag en aanbod aan toegankelijke evenementen in Nederland weer te geven. Hierdoor wordt de keuzevrijheid in sociale activiteiten voor iemand met een beperking vergroot.
De Special Social Club streeft naar een inclusieve samenleving. Dit doen wij door de huidige drempels te verlagen voor mensen met een beperking, zodat zij ook volwaardig deel uitmaken van onze maatschappij. Wij organiseren evenementen vóór en mét de doelgroep! Hierbij luisteren we naar de behoefte van hen en laten wij mensen met een beperking op een veilige, laagdrempelige, gezellige en inclusieve manier kennis maken met alle aspecten van de maatschappij. Hierbij komen ze in aanraking met cultuur, werk, liefde, vrienden, sporten en uitgaan zoals dat voor zoveel mensen als “vanzelfsprekend” wordt beschouwd.

Special Social Connect wil bijdragen aan een inclusieve samenleving. Met jouw hulp gaat dat sneller! Als jouw organisatie leuke activiteiten organiseert voor mensen met een beperking waar ook mensen van buiten de organisatie welkom zijn, wordt dan partner van Special Social Connect en promoot gratis jouw evenementen. Meld je aan via dit aanmeldformulier  en wij nemen contact met je op.

Informatie over ACTIVITEiten

Op Connect vind je een selectie aan toegankelijke evenementen zoals avondfeesten, festivals, sportactiviteiten en culturele evenementen. Deze activiteiten worden georganiseerd door De Special Social Club, maar ook door andere stichtingen en organisaties. Hier vind je een overzicht van de partners.
Op dit moment worden de activiteiten georganiseerd in de regio Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Het kan dus zijn dat er geen activiteit in jouw regio te vinden is. Ons doel is om zo snel mogelijk uit te breiden door heel Nederland. Houd daarom de activiteitenagenda in de gaten om te checken wat er te doen is bij jou in de buurt!

Special Social Connect is opgericht door Stichting Special Social Club. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger voor evenementen van de Special Social Club via het aanmeldformulier  op onze website. Wij gaan niet over vrijwilligers voor evenementen van partners.

Zodra je een gratis account hebt aangemaakt op Connect kun je je met één klik op de knop: ‘Deelnemen aan een evenement’. Meer informatie over het gemakkelijk aanmaken van een gratis account vind je terug in dit filmpje

1. Ga naar www.specialsocialconnect.nl
2. Kies het evenement waar jij graag naartoe wil en klik op de knop 'klik hier om je in te schrijven voor dit evenement'.
3. De eerste keer dat je dat doet moet je een account aanmaken.
Dat doe je door te klikken op: 'Heb je nog geen account? Registreer hier'.
4. Dan vul je je voornaam en achternaam in en verzin je een wachtwoord.
Als je wil kan je daaronder ook nog je telefoonnummer invullen.
5. Dan klik je het vakje: 'accepteer onze algemene voorwaarden' aan. En klik je op: indienen.
6. Je hebt nu een email ontvangen, ga naar je email toe en klik op bevestigen.
7. Nu ga je automatisch terug naar de website van special social connect.
8. Nu verschijnt de homepagina weer.
Je zoekt het evenement waar je naartoe wil en klik weer op 'klik hier om je in te schrijven voor dit evenement'.
9. Dit keer moet je inloggen. Vul jou gegevens in.
10. Zoek opnieuw naar het evenement waar jij naartoe wil en klik op: 'klik hier om je aan te melden voor het evenement'
11. Nu krijg je een vraag, namelijk: 'heb je begeleiding nodig tijdens het evenement? Als je extra hulp nodig hebt op het evenement, bijvoorbeeld als je in een rolstoel zit of omdat je het spannend vind en een aanspreekpunt nodig hebt klik je op: ja. Heb je geen extra hulp nodig? Dan klik je op nee.
12. Nu ben je aangemeld voor het evenement & zien we je snel!!

Op Connect vind je meerdere evenementen, deze evenementen zijn georganiseerd door De Special Social Club en andere stichtingen en organisaties. De organisator van het evenement is verantwoordelijk voor de uitvoering van het desbetreffende evenement. Dit betekend dat dat De Special Social Club en Connect niet verantwoordelijk zijn voor de evenementen van zijn/haar partners. Tijdens de evenementen zijn de organisatoren niet aansprakelijk. Wel zorgen wij voor de benodigde veiligheid tijdens de evenementen. Zie hiervoor het kopje: Hoe gaan jullie om met veiligheid?

Wil je graag meer informatie ontvangen over het evenement? Kijk dan wie het evenement georganiseerd heeft en neem contact op met de organisatie. Op deze  pagina vind je de website van de partners. 

De meeste evenementen op Special Social Connect zijn toegankelijk, welke voorzieningen er toegankelijk zijn per locatie wordt weergegeven achter het toegankelijkheids icoontje. Sommige evenementen zullen worden georganiseerd voor een specifieke doelgroep, dit staat dan ook vermeld in de beschrijving van het evenement. In de zoekbalk kan je aangeven dat je op zoek bent naar evenementen met rolstoeltoegankelijke voorzieningen.
De veiligheid van de bezoekers is hoogste prioriteit voor alle organisatoren. De Special Social Club heeft een veiligheidsbeleid opgesteld, waar iedereen zich aan dient te houden. Dit vind je terug onder de tab: Over ons → Veiligheidsbeleid

Stichting De Special Social Club

Tolhuisweg 2, 1031 CL Amsterdam

+31 (0)6 3641 5349


facebook-iconInstagram-iconlinkedIn-icontiktok-icon